BERITA TERKINI

Showing 1-3 of 4 items.
Tajuk

PEMERKASAAN DATA BELIA MALAYSIA SECARA BERKALA MELALUI MESYUARAT JAWATANKUASA PENYELARASAN Ydata@IYRES PERINGKAT KEMENTERIAN DAN AGENSI BIL. 2/2018

PUTRAJAYA, 18 OKT 2018 – Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) sentiasa berusaha memperkasa data belia seluruh selaras dengan peranannya sebagai hub data belia nasional. Sehubungan itu, Mesyuarat Jawatankuasa Penyelarasan Sistem Ydata@IYRES Peringkat Kementerian/ Jabatan/ Agensi kali kedua bagi tahun 2018 telah diadakan pada 18 Oktober 2018 yang dipengerusikan oleh Ybrs. Puan Ramona Mohd Razali, Timbalan Ketua Setiausaha Strategik, Kementerian Belia dan Sukan.


More »

PEMERKASAAN SISTEM YDATA@IYRES MENERUSI MESYUARAT PENYELARASAN BERSAMA FOCAL POINT KEMENTERIAN DAN AGENSI

PUTRAJAYA, 20 MAC 2018 –Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) telah mengadakan Mesyuarat Jawatankuasa Penyelarasan Sistem Ydata@IYRES Peringkat Kementerian/ Jabatan/ Agensi yang dipengerusikan oleh YBrs. Pn. Ramona Mohd. Razali, Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik) Kementerian Belia dan Sukan.


More »

MESYUARAT JAWATANKUASA PENYELARASAN Ydata@IYRES PERINGKAT KBS PERKEMAS DATA BELIA NASIONAL

PUTRAJAYA, 15 MAC 2017 – Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) sentiasa berusaha memperkasa data belia selaras dengan peranannya sebagai pusat hub data belia nasional. Sehubungan itu, Mesyuarat Jawatankuasa Penyelarasan Sistem Ydata@IYRES di Peringkat KBS yang telah dihadiri seramai 17 orang wakil daripada Jabatan/Bahagian/Agensi KBS yang telah dilantik sebagai Focal Point Sistem Ydata@IYRES telah diadakan pada 15 Mac 2018.


More »
FOCAL POINT